Home

OUI downloaden

Queries FAQ

Controleren van data

Dubbele filmtitels ontdubbelen

 

Als er twee filmdocumenten van dezelfde film in Cinema Context voorkomen, moeten ze worden samengevoegd. Er is bijvoorbeeld een nieuwe film aangemaakt, die achteraf blijkt te horen bij een in Cinema Context aanwezige film. Dit los je in drie stappen op.

Voorbeeld:
De film 'Een dagje op stap' blijkt hetzelfde te zijn als de film 'Smiling Through' terwijl ze allebei apart in de Cinema Context database staan.

Stap 1: titel aanpassen

Eerst bepaal je welk van beide documenten je wilt behouden: dat is meestal het document dat is verbonden met de filmkeuring en je voegt er de nieuwe informatie als volgt aan toe:

  1. Ga in OUI naar het filmdocument van de originele titel resp. het document dat verbonden is met de filmkeuring, hier Smiling Through.
  2. Check of het ID-nummer van IMDb al is ingevuld.
    • Zoniet: ga naar IMDb en zoek de titel Smiling Through. Check de informatie van IMDb met de informatie die je gevonden hebt in de bron over regisseur, acteurs e.d. Neem de titel (met jaartal) en het ID-nummer over in XMetal. Dit laatste staat in het URL van de webpagina.
  3. Voeg nu de titelvariant Een dagje op stap, waarvan is gebleken dat 'ie bij de originele titel hoort, toe aan het blok Titelvarianten.
    • Bij taal vermeld je NL (maar een Duitse titelvariant krijgt D, een Franse F, een Engelse E).
    • Let op de regels voor Titelnotatie.
  4. Vermeld in het Commentaarveld: initialen + TV toegevoegd + krant + datum.
  5. Valideer het filmdocument met de knop Afbeelding:Validate.jpgin de taakbalk of F9 > Save met Afbeelding:Save2.jpgof CTRL+S > Sluit document af met Afbeelding:Kruisje.jpgof CTRL+W.

Stap 2: links aanpassen

Vervolgens pas je in het overbodige document de links naar de voorstellingen aan; ze moeten naar het definitieve document verwijzen:

  1. Zoek in OUI het overbodig geworden filmdocument van Een dagje op stap.
  2. Klik op de knop Links Info Afbeelding:LinksInfo.jpgof toets Ctrl-U en open alle filmvoorstellingen die aan deze film zijn gekoppeld in XMetal.
  3. Dubbelklik in XMetal achter de link naar de filmtitel op het blokje Afbeelding:XmetalLinkblokje.jpg> je komt in het zoekscherm > klik op het tabblad Content Search > zoek naar de titel Een dagje op stap.
    • Let goed op dat je in de zoekresultaten kiest voor de zojuist aangemaakte titelvariant en niet voor de oude titel met het lange id-nummer > OK.
  4. Valideer het filmdocument met Afbeelding:Validate.jpgof F9 > Save met Afbeelding:Save2.jpgof CTRL+S > Sluit af met Afbeelding:Kruisje.jpgof CTRL+W.
  5. Doorloop stap 2-5 totdat alle filmvoorstellingen zijn aangepast.

Stap 3: overbodige titel verwijderen

Tenslotte verwijder je als volgt het overbodige document:

  1. Zoek in OUI het overbodige filmdocument van Een dagje op stap.
  2. Controleer met de knop Links Info Afbeelding:LinksInfo.jpgof met CTRL-U of er geen filmvoorstellingen meer aan gekoppeld zijn.
  3. Open het filmdocument Een dagje op stap in XMetal en vermeld achter de titel: EXIT EXIT.
  4. Valideer met Afbeelding:Validate.jpgof F9 > Save met Afbeelding:Save2.jpgof CTRL+S > Sluit af met Afbeelding:Kruisje.jpgof CTRL+W.
  5. Selecteer in OUI het filmdocument Een dagje op stap EXIT EXIT.
  6. Klik op de knop Move: Afbeelding:Move.jpg
  7. Schrijf achter Folder name: /exit > OK.
    Afbeelding:MoveToExit.jpg
    De titel wordt nu verplaatst naar de map Exit, die later zal worden geleegd.

Terug naar boven