Home

OUI downloaden

Queries FAQ

Controleren van data

Documenten zoeken

 

We controleren eerst en vooral documenten waarover een probleem gemeld wordt in het Redactiecommentaar. Deze documenten kun je met een zoekopdracht allemaal in één keer selecteren. Zie Queries voor controle. Hier volgen enkele voorbeelden van veel gebruikte zoekopdrachten.

Tip: als je gaat controleren, is het vaak een uitkomst om twee OUI schermen tegelijk te openen. Zo kun je in het ene scherm zoeken en in het andere scherm alle verbeteringen aanbrengen.


Zoek alle filmvoorstellingen met meerdere programma-onderdelen
Om een overzicht te krijgen van alle filmvoorstellingen met double bills of samengestelde programma's, klik je eerst op de map waarbinnen je wilt zoeken. Dit kan de Repository zijn, maar waarschijnlijk is het een map binnen Filmvoorstellingen. Vervolgens klik je op de zoekknop en vul je het zoekscherm als volgt in:

→ klik hierna op Search

Met dit pictogram wordt in de preview van OUI een samengesteld programma met meerdere programma-onderdelen weergegeven.

 

Zoek alle filmvoorstellingen met optredens
Wil je een overzicht krijgen van alle filmvoorstellingen waarin optredens een onderdeel van het programma vormen, klik dan op de juiste map > zoekknop > vul het zoekscherm als volgt in:

→ klik hierna op Search

 

Zoek alle filmvoorstellingen in reizende bioscopen
Als een voorstelling niet in een bioscoop, maar op een andere plaats is vertoond, bv op het marktplein, spreken we van een reizende bioscoop. Hier kun je ook op zoeken. Klik weer op de juiste map, gevolgd door de zoekknop en definieer je zoekopdracht als volgt in OUI:

→ klik hierna op Search

Met dit pictogram wordt in de preview van OUI een voorstelling die niet in een bioscoop plaatsvindt weergegeven.

 

Zoeken op metadata
In de metadata search kan het aantal dagen worden opgegeven dat geldt als maximum tijdspanne van creëren en in- of uitchecken van het document, bijvoorbeeld 'zoek alle documenten die maximaal 2 dagen geleden zijn gecreëerd'. Je vult dan in het metadata zoekformulier een Start date en een End date in. Deze functie is alleen te gebruiken door de eindredactie.

Je kunt van al deze zoekopdrachten uiteraard ook queries maken. Als je denkt dat je ze vaker gaat gebruiken kan dit handig zijn.
Zie hiervoor MyQueries
Zie ook Queries voor controle

Naar boven